Hoitomenetelmät

Hoitaessani käytän kaikissa eri hoitoalan koulutuksissani oppimaani tietoutta hyväkseni. Hoitomenetelmiini kuuluvat hieronta, tekninen hieronta, mobilisaatiot ja manipulaatiot.

Yleensä asiakas tulee ”pelkkään hierontaan”, mutta aika usein huomaan kivun alkulähteeksi muutakin kuin pelkän lihaskireyden. Alkuhaastattelulla ja tutkimisella vaivan aiheuttajat saadaan kiinni parhaiten ja päästään selville onko hieronta- ja nivelkäsittelyistä apua vaivaan tai voidaanko hierontahoitoja antaa ollenkaan esim. jonkin sairauden tai vamman takia.

Hyvin usealla selkärangan nikamat lukkiutuvat ja saattavat aiheuttaa oireita itse selässä ja muualla kehossa. Joskus hieronta ja nivelten mobilisaatio (nivelten liikehoito) aukovat näitä lukkotiloja ja rentouttavat ympäröiviä lihaksia.

Aina kuitenkaan hieronta ja mobilisaatio eivät riitä vaan on turvauduttava manipulaatioon. Hyvin usein vaikean lukkotilan laukaiseminen manipulaatiolla vaati 1-5 hoitokertaa ja pelkällä hieronnalla ja mobilisaatiolla hoitokertoja voidaan tarvita moninkertainen määrä. Hoidossa kuunnellaan aina asiakasta enkä koskaan tee manipulaatioita mikäli asiakas ei niitä halua tehtävän.

Pelkkä manipulaatiokaan ei yksin riitä. Jos esimerkiksi selän nikamalukko aukaistaan manipulaatiolla eikä ympäröiviä kudoksia rentouteta hieronnalla ja venytyksillä, tilanne todennäköisesti palautuu entiselleen. Sama koskee kehon kaikkia niveliä.

Monesti kuulee puhuttavan, että jollain ihmisellä on eri pituiset jalat. Todella harvoin näin kuitenkaan on. Yleensä syynä on SI-nivelten (alimman selkänikaman alapuolella oleva luu, ristiluu sekä siihen niveltyvät lonkkaluut) lukot ja virheasennot sekä selkärangan nikamien lukot ja virheasennot. Kun nämä virheasennot saadaan korjattua niin yleensä jaloistakin tulee samanmittaiset.