Hieronnat

Käyttämäni hoitomenetelmät ovat:

Miksi hierontaan ?

Hieronta auttaa lihaskireyksien poistamisessa. Mm. liiallinen treenaaminen tai staattinen ja/tai yksipuolisesti kuormittava työ aiheuttavat lihasten kiristymistä ja siten huonontavat mikroverenkiertoa ja lihasten hapetusta. Lihasjännitys lisääntyy ja venyvyys huononee.

Joskus saattaa syntyä myös hermopinteitä kun liian kireät lihakset puristavat hermoa. Joskus hermo kulkee lihaksen läpi ja kun liian kireä ja staattinen lihas ei päästä hermoa liukumaan normaalisti lihaksen sisällä, myös tästä syntyy hermopinne.

Hieronnalla valmistellaan lihaksia tulevaan urheilusuoritukseen. Nopeatempoisilla lyhytkestoisilla otteilla vaikutetaan ärsyttävästi liike-ja tuntohermoihin, jolloin elimistön valmiustila paranee. Näin saadaan paras mahdollinen teho irti ennen kilpailua tai harjoitusta.

Hieronta auttaa myös stressin poistoon. Erään tutkimuksen mukaan hieronta hidastaisi stressihormoni kortisolin vapautumista. Lisäksi hieronta saattaa lisätä toisen hormonin, serotoniinin tuotantoa. Serotoniini mm. kohentaa mielialaa, vahvistaa immuuni järjestelmää sekä ehkäisee migreeni kohtauksia.

On myös tilanteita jolloin hierontahoitoa ei saa antaa. Epäselvässä tapauksessa voit kysyä luvan lääkäriltäsi tai keskustella hierojasi kanssa.